keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Kesäyöppärit ja frillamekko

Täällä valmistaudutaan kesään edelleen. Kaikki vanhat kesäyöppärit ovat jääneet pieneksi ja odottelevat myyntiin pääsyä, joten uusia oli pakko alkaa kesäksi tekemään. Toinen pääsi koekäyttöön jo viime yöksi, kun tyttö välttämättä niin halusi, mutta toinen odottelee vielä niitä hellekelejä. Ja niitähän toivon mukaan tulee tänä kesänä erityisen paljon :)


Myös Herra Hakkarainen on ollut tekolistalla jo pitkään ja mikäpä sen parempi sijoituspaikka alati uinuvalle Hakkaraiselle kuin tyttären yöpaidan etumus. Jny:n kimpassa tilatusta ylläripaketista löytyneestä pinkistä pilvestä riitti vielä nippa nappa kangasta puseron yläosaan ja sortsien toiseen etulahkeeseen. Puseron alaosa on ihanan suklaanruskeata jerseytä kuten myös sortsien toinen etulahje. Takalahkeet on yksiväristä pinkkiä trikoota. Hilcon raitaresorista en enää muista onko ulkomailta vai koto-Suomesta ostettu. Ruskea on tytön inhokkiväri, mutta onneksi se nyt kuulemma tässä tapauksessa kelpaa, kun on tuota kimalleväriäkin puntissa ;) Paidan kaavana on jälleen Hoops, koko 116/122 cm. Sortsien kaava on jostain vanhasta Ottobresta joskus piirrelty. Kokona näytti olevan 98 cm, joten siitä sitten summamutikassa suurentelin sen verran kun pilvikangas antoi myöden. 


Kirjaimet on leikattu kiinnisilitettävästä Hot fix -kalvosta, jota tarttui mukaan viime syksyn käsityömessuilta. Hakkarainen on applikoitu velourista. Silmään ja suuhun testasin pfaffista löytyvää vanhanajan koristeommelta (nro 74) ja siitä tuli kyllä kiva ja hyvin erottuva. Kaarevaa muotoa sai hissukseen ja tarkkaan ajella, kun siinä oli edestakaisin ompeletta... helposti menee kaarteissa yli.
Tämä yöppäri jää odottelemaan niitä lämpimämpiä öitä. Ihanaisen geishatrikoon palasen löysin kangashamstereista ja siitä riitti juuri ja juuri niukin saumanvaroin toppiin. Veruschka topin ja Malvina mamelukien kaavat löytyy OB 1/13 lehdestä. Topin koko on 122/128 cm ja on aivan sopiva 116 cm tytölle.

 Ohjeesta poiketen ompelin olkakaitaleet yhtenäisenä. Pitkästä aikaa kanttasin nauhankääntäjällä 4-kertaisena, enkä yhtään ihmettele että on 3-kertaista kanttausta tullut pitkään suosittua... Toinen olkainkohta jäi kanttauksen kohdalla junnaamaan, kun se ei mahtunutkaan kunnolla läpinäkyvän paininjalan ja kanttaajan välistä kulkemaan. 3-kertaisena ei ole ollut ongelmia, joten silloin en ole vaivautunut lyhyempää paininjalkaa vaihtamaan. Toinen puoli menikin sitten paremmin, kun oli oikea paininjalka. 

Mamelukien kaava on alunperin tehty joustamattomalle kaavalle, joten otin siitä trikoohousuihin leveyden 110 cm ja pituuden  122 cm mukaan. Pitsin sijasta pidensin saman verran lahkeita ja ompelin kumpparirypytykset puolattavalla kuminauhalla. Valko-punapilkullinen Hilcon interlocktrikoo on Ottobren alesta ostettu.Että tällaisia poseerauksia tällä kertaa...


Kesähelteitä odottelemaan jää myös tämä. Yläosa on samaisella Veruschka topin kaavalla tehty, alas on vain lisätty frillat. Sydänjerseyt ovat Jny:n.


7 kommenttia:

 1. Siis voi ei, mitä ihanuuksia! Ihanat tyttömäiset kangasvalinnat ja ompelukset.

  VastaaPoista
 2. Ou nou, sattui tyttö selän taakse ja niimpä Hakkarainen, meidän yksi suosikki hahmoista, siirtyi "pakko-tehdä" listalle täällä :-) Tosi ihanat ja mä katsoin eka et ihana hame toi pilvi, mut sit shortsit luki ja piti oikein tiirata et joo, on siinä lahkeet :-D

  VastaaPoista
 3. Onpas nämä kaikki kivoja. Ihailen sinun taitavan ompelujäljen lisäksi sitä, että jaksat applikoida myös yökkäreiin!

  VastaaPoista
 4. no jopas oli ihania ompeluksia! noi yöpät on namuja ja smoin on kyllä tuo ihana sydänmekkokin!

  VastaaPoista
 5. Ihania yökkäreitä ja hellemekko :D Ihan alkaa ompelututtaa ;)

  VastaaPoista
 6. voi mitä ihanuuksia!!! Tuota frillamekkoa en taida uskaltaa meidän pikkupirpanalle näyttää..

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana on tuo frillamekko!

  VastaaPoista