sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Kesävaatetta ja pientä tarpeellista

Viime viikon koleilla keleillä ajatukset ehtivät jo kääntyä syysvaatetuksen puolelle, mutta nyt taas auringon helliessä teki kuitenkin mieli ommella vielä  jotain kesäistä. Tuleepa näille tarvetta ainakin tammikuun Thaimaan reissulla, mikäli ei enää kesällä ehditä käyttää.

Pitkästä aikaa innostuin taas puuvillan ompelusta. Vanhoista ompeluksista oli jäänyt jäljelle hassuja paloja, joista ei enää saanut juuri mitään kummoista aikaiseksi. Tällaisia kuitenkin sai. Puuvillatoppi on ommeltu OB 3/09 Kolmen konstin mekon kaavalla. Piirtämäni kaava näytti olevan kokoa 104 cm, joten lisäsin taitteelle puolisen senttiä ja yläreunoihin sentin verran ylimääräistä. Helmakaitaleen jätin pois ja tadaa... tästä tuli oikein kiva toppi 116 cm tytölle. Kangas vaan oli sen verran mitään sanomaton, että yritin hieman piristää sitä laittamalla helmaan pitsiä. Sekään ei vielä oikein auttanut, joten laitoin lisäksi Mekkotehtaan ohjeilla tehdyn  kangasruusukkeen etukappaleelle ja nyt olen tyytyväinen. Innostuinkin ruusukkeiden teosta sen verran, että ompelin lisäksi toppiin sopivan pannan. Hame on ommeltu ihan vaan ilman kaavoja ja siinä on reunassa koristeena omasta alushameestani kierrätettyä brodyyriä. Kankaat on Eurokankaasta.


Ekaa kertaa kokeilin rypyttämiseen saumuria. Piti oikein ohjekirjasta katsoa ohjeet, mutta kylläpä se olikin helppoa ja nopeata :) En taida enää jatkossa jaksaa rypytyslankoja ommella... Kukkasen keskellä kyllä vähän näkyy nuo saumurilangat, mutta ei se minua haittaa. Leikitään vaikka että se on kukan keskusta ;)


Miehelle teeppari SK-lehden kaavalla. Tämä on jo kolmas samalla kaavalla tehty, mutta edelliset on päätyneet käyttöön samantien ja kuvaus on jäänyt. Hihat "rohkeasti" Jnyn mustan tähtijerseyn jämistä, vaikka mies haluaisikin vain tylsää yksiväristä ;) On se paitaa kuitenkin käyttänyt... Musta trikoo on Triteksiltä, Jny:n alkuperää en muista.


Itselle pitkä toppi omalla kaavalla ja mustasta joustocollarista caprit OB 5/11 Loungers svetarihousujen kaavalla. Hieman jouduin kaavaa muokailemaan. Kankaat Triteksiltä.


Raglan-t-paita Joka tyypin kaavakirja II kaavalla. Jny:n tähdet Royal-tuotteelta. Hame on omalla kaavalla ja tykkään mallista tosi paljon. Kangas on samaa joustocollaria kuin capreissa. Pienen mittavirheen vuoksi jouduin helmaan laittamaan rullapäärmeen, koska muuten hameesta olisi tullut liian lyhyt. Sivuilla kaaritaskut, joihin saa ulkoillessa mukavasti sullottua kännykän ja avaimet.


Ostin tätä reikäneulosta, muistaakseni Myllymuksuilta, jo varmaan ainakin pari vuotta sitten. Jostain kumman syystä sain lopulta aikaiseksi tehdä nämä pesupussit vasta kuultuani yhtenä iltana kauheata räminää kodinhoitohuoneen suunnalta. Uikkareiden kaarituki oli irrottuaan mennyt osittain pesukoneen rummun reiästä läpi... No, kone ei onneksi hajonnut. Sillä kertaa. Eikä toivottavasti koskaan, ainakaan kaarituen vuoksi, sillä nyt meillä on pesupusseja. Näiden tekemiseen meni aikaa varmaan max tunti leikkuineen kaikkineen, mutta tylsäähän se oli... Isommissa pesupusseissa on nyörikiristys stopparilla ja pienemmässä on vetoketju.

3 kommenttia: