lauantai 29. maaliskuuta 2014

Palloja ja rimpsuja

 

Yksinkertaisempi tyllihame tällä kertaa. Rypyteltävää oli aika tavalla vähemmän kuin aiemmin ompelemassani tylliunelmassa. Butterfly wing -kaava löytyi OB 4/11 -lehdestä ja pehmeä, pilkullinen mesh -tylli Nevekanista. Vuorin valkoinen ohut puuvillabatisti on Eurokankaasta.


Paita on jälleen kerran Hoops -kaavalla tehty, joka siis löytyy OB 3/12 -lehdestä. Olikos niitä jotain muitakin kivoja paitakaavoja olemassa... Idea röyhelöön ja rusettiin tuli ihanasta uudesta blogilöydöstä, josta löytyi paljon kaikkea muutakin kivaa. Omasta rusetistani ei tullut ollenkaan niin hieno, mutta menkööt. Pinkki ja musta-valkoinen pikkupallotrikoo on Triteksistä.



Sain kuin sainkin tämän n. 70 cm kankaan pätkän riittämään vielä caprilegginseihin. Pituutta tuli sen verran kuin kangasta riitti, Kaavana OB 6/12 Ropina. Lisäsin sivuille pienet rypytykset ja rusetit.





perjantai 28. maaliskuuta 2014

Lökäpökät ja timantteja

Jostain syystä Gangnam style tuli ensimmäisenä mieleeni näistä housuista, olisiko Psy:llä ollut videolla sitten jonkinlaiset lötköttävät housut... Itse en ole koskaan tykännyt takapuolesta lököttävistä housuista, mutta pitihän näitäkin kokeilla. Ja juu, ei ole edelleenkään lempparimalli, mutta tyttö tykkäsi. Jahka oli ensin ihmetellyt roikkuvaa jalkoväliä ;) Mukavan löysäthän nämä on touhutessa. Ja ihan maailman parhaat naurut saatiin, kun neiti loikki pitkin lattiaa ja lallatteli oppa Gangnam stylea; meinasi jo seinät tulla vastaan :)

 Housujen kaava OB 1/14 Relaxed Fit koko 128 cm, neitosella juuri neuvolassa mitattu pituutta reilut 123 cm. Kankaana pinkki joustocollege.
Hups, Hoops -kaava olikin vain 122 cm asti, joten jouduin suurentamaan seuraavaan kokoon. Turkoosi jersey on Triteksiltä ja pinkki resori Noshin. Hot fix strassit ja kuvan siirtoon käytetty kalvo on täältä. Tästä tuli ehkä kallein paita, mitä koskaan olen tehnyt. Ainakin ottaen huomioon, että tämä on kokoa 128 cm ja lyhyillä hihoilla ;) Pinkkejä lukuunottamatta strassit on Swarovskin ja hinta sen mukainen. Uskomattoman paljon näitä strasseja saa kulumaan tämänkin kokoiseen kuvaan.





Ihan pölhön näköiset pöydälle levitettynä :)





OB 1/14 lehden Owl princess -kaavalla ompelin tunikan tytön itse valitsemasta kankaasta. Trikoo on Royal-tuotteelta, keltaisen resorin alkuperää en muista. Olisin halunnut paitaan tumman violetin kanttauksen, mutta sopivaa sävyä ei jemmasta löytynytkään.



sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Lepakko -paita ja collegehousut

 Uusimmasta Ottobresta (1/14) löytyi kaava lepakkohihaiseen paitaan, ja kun tyttö nyt kerran käyttää jo kokoa 128 cm, pääsin sitä ihan muokkailematta kokeilemaan. Valmis paita herätti alkuunsa hieman hilpeyttä hassujen hihojensa vuoksi, mutta loppujen lopuksi tyttö tykästyi malliin tosi paljon. Paita kyllä vaatii alleen topin tms. ainakin ulkoillessa, sen verran paljastuu mahaa ja selkää käsiä nostaessa. Pinkki-mustan pallotrikoon olen joskus aikoja sitten ostanut Triteksiltä.

Olen näköjään nyt tykästynyt löysempiinkin housumalleihin tytöllä. Ompelin jälleen collegehousut OB 4/11 Capricorn -kaavalla. Taskuissa taas oma muokkaus. Musta pehmeäksi harjattu college on Royal-tuotteelta. Laatu ei ole mielestäni tässä aivan yhtä hyvä kuin Kestovaippakaupasta aiemmin hankkimassani. Jo esipesussa nukattu tausta meni sellaiseksi hieman paakkuiseksi eikä ole enää yhtä pehmeää kuin KVK:n vaaleanpunainen college. No, se taustahan  nyt ei varsinaisesti mihinkään kyllä näy... Musta-valkoinen resori on Majapuulta.