keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Tähtimyssy

Tätä pipoa olisi tarvittu jo aamupäivällä ulkoillessa, sen verran oli kyllä kolea ilma. Päällä oleva pinkki tähtivelour on ostettu Pikku-auringosta ja sisällä oleva pinkki babyfleece on Myllymuksuilta. Takasaumaan piti laittaa koristenauha ja harkitsin jopa heijastinnauhaa kulmiin, mutta niin vaan huristelin taas menemään ja muistin vasta jälkikäteen...eipä ole ensimmäinen kerta.

Myssyn kaava on oma. Malli on tarkoituksella tuollainen hieman reilumpi, kun en kovin tiukkaa halunnut. Nyt kuitenkin kun katselin noita kuvia niin aloin miettimään, että pitäisiköhän tuota kuitenkin madaltaa jonkin verran?





Terveisiä Portugalista

Aivan ihana paikka tuo Albufeira, suosittelen lämpimästi :D Ilmasto oli juuri sopiva näin syyskuussa, lämpötila 25-30 asteen välillä. Hotelli oli aivan mahtava, noin siistissä paikassa en ole yhdelläkään lomamatkalla ollut. Meillä oli kolmio neljälle, jossa oli kaksi makuuhuonetta ja kylpyhuonetta sekä tilava keittiö-olohuoneyhdistelmä. Tilaa siis riitti hyvin viidellekin hengelle:) Keittiö oli integroituneine kodinkoneineen hienompi kuin kotona. Kestovaippojen kanssa lomailukin olisi mainiosti onnistunut pesukoneen ansiosta, meillä niitä vain ei enää tarvita. Olisi voinut siellä toisen viikonkin viettää... Aikamoinen kontrasti oli tuolta kirkkaasta valosta siirtyä Suomen harmaaseen sadesäähän...







Olen ollut tosi laiska loman jälkeen enkä ole saanut juuri aikaiseksi ompelukoneella edes käydä. Muutama pipokokeilu sentään on tullut tehtyä. Nuorimmainen tyttö tarvitsisi hieman lämpimämmän korville ulottuvan pipon näille keleille. Sopivaa kaavaa kehitellessä syntyi yksi liian pieni ja yksi hieman liian iso pipo. Violetti pipo on kaksinkertaista ohutta Eurokankaan mikrofleeceä ja apinapipo on joustofroteeta. Apina-joustis on Myllymuksujen ja vuorin tummanruskea joustofrotee Kangas-Mallasta. Apinapipon kaava on juuri sopiva, kunhan pipon tekee paksummista kankaista. Nyt pitäisi vaan saada aikaiseksi tehdä ennen kuin siirrytään jo talvipipoihin... Tietääköhän kukaan mistä saisi sellaista tuulenpitävää kangasta korvien kohdalle? Onko sellaista olemassa vai laitatteko vaan jotain tuulipukukangasta sisään??






Pipot ja edellisen postauksen vaipat on nyt laitettu huutikseen.



lauantai 11. syyskuuta 2010

Viidakko-liivari ja vaippapläjäys

Hermostuksissani olen ommellut vain kaikkea yksinkertaista ja nopeata. Ajatus on liidellyt sen verran siellä täällä, että aplikointeihin tai muuhun vaativampaan ei kertakaikkiaan ole uskaltanut ryhtyä.

Meidän nuorimmainen joutui muutama viikko taaksepäin vuorokaudeksi lasten teho-osastolle tutkimuksiin yht`äkkisen tajunnanmenetyksen vuoksi. Eilen saatiin loput tulokset, eikä mitään vikaa tytöstä näiden perusteella löytynyt. Hyvä kait näin, vaikka toisaalta selityskin olisi ihan kiva ollut saada. En kyllä pahimmalle vihamiehellekään moista kokemusta toivoisi :( 

Esikoinen taas sairasti viikko sitten ilmeisesti enteroviruksen aiheuttaman aivokalvontulehduksen kovine päänsärkyineen ja oksenteluineen. Yli viikko ollaan jännitetty miten meidän muiden käy, mutta mitään kummallisempia oireita ei ole tullut. Hyvä niin, sillä tiistai-aamuna olisi tarkoitus siirtyä lentokoneella Suomen maaperältä Portugaliin Algarveen :D Kovasti on meitä koeteltu ja varmaan jännitetään lentokoneen nousuun asti, että toteutuuko matka... Aletaan kyllä kaikki ollakin jo kunnon loman tarpeessa ;)

Joo, mutta se siitä... eli asiaan vihdoinkin...

Tänä aamuna vihdoin valmistui jo pari viikkoa leikattuna lojunut liivimekko ikasyrilta ostetusta viidakkovelourista.




Kaava on Ottobre 4/08 -lehdestä 98 cm muokattuna pituussuuntaan kokoon 104 cm. Helmaan laitoin hieman reilummin pituutta. Kanttauksessa käytetty resori on muistaakseni Sampsukasta. Olen joskus aiemminkin tehnyt tällä kaavalla ja muistan kuinka kirosin noiden kanttausten kanssa. Päädyin kuitenkin kokeilemaan ja nyt sujui paremmin. On kyllä silti aikas haastavaa ommella kaksoisneulalla noita olkaimen kurveja. Olalle laitoin mustat kam-nepit. Ensin aioin laittaa turkoosit, mutta onneksi valitsin mustat.


Olen myös urakalla "tuhonnut" kestovaippakankaita pois, kun ei niitä meillä enää tarvita. Tällainen pläjäys syntyi alkuviikosta, vielä odottelis ompelua kaksi orava-taskua.







Kaikki vaipat sivunepillisiä koossa L. Kaksi piparikukkaa lämpimän keltaisella coolmaxilla ja kolme lintusta, joissa vaaleanpunainen ja vaaleansininen coolmax sekä yhdessä pinkki babyfleece. Kaikki vaipat menee huutikseen kunhan kotiudutaan lomareissulta. Nyt ei riitä energia niitä sinne naputella.

Eilen oli kiva yllätys postilaatikossa, kun siellä odotti nätti voittopaita pintsen arvonnasta. Kiitoksia vaan kovasti :) On tytölle ihan passeli ja kasvunvaraakin on vielä hieman, ettei heti pieneksi jää!