maanantai 31. toukokuuta 2010

Ankikka -huppari ja -caprit

Eurokankaan punaisesta paksusta joustofroteesta valmistui nuorimmaiselle tytölle ihanan kesäinen mansikka-asu, tai ankikka kuten 2-v. asian ilmaisee :D 







Hupparin malli on sama kuin tässä  tässä, mutta tällä kertaa vetskarilla ja hiippa-mallisella hupulla. Oikein kiva tuli näinkin, oikeastaan parempi :) Hupun raidallinen trikoo on Kestovaippakaupasta ja caprien resorit Sampsukasta. Mansikka-aplikaatioissa on käytetty joustofroteeta ja collegea.



sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Paita ja sortsit

Eilen valmistui tytölle pikapikaa t-paita ja sortsit. Olipa taas osuva ajoitus, kun lämpimät kelitkin loppuivat siihen. No, on  vaan luotettava, että helteitä on vielä tulossa. Eihän sitä olla vielä edes kesäkuussa ;)








T-paidassa on käytetty kaavana Ottobre Creative Workshop 301-vartalonmyötäistä mallia, jota olen muokannut hieman pidemmäksi sekä tietysti lyhentänyt hihoja. Malli on siis hieman tunikamainen, mutta kuitenkin selvästi vartalonmyötäisempi, koska en halunnut tästä mitään liehuhelmaa. Nyt helman voi halutessaan laittaa vaikka sortsien sisäänkin. Hihoista tuli hieman liian pitkät, ovat lähes kyynärtaipeeseen asti. Eipä tuo toisaalta haittaa, kun kangaskin on niin ohutta....suojaapahan ainakin auringolta paremmin.

Kangas on Mjukatygerin ohutta ja ihanan pehmeää siilijerseytä. Tilasin tätä 70 cm ja paidan jälkeen jäi jäljelle sen verran pieni palanen, ettei se riittänyt leggareihin eikä capreihin, mutta sortsit siitä sai. Sortsien kaava löytyy Ottobreen lehdestä 3/2007 ja se on kyllä helpoin kaava ikinä :D Ei ole montaa saumaa mitä ommella ja ne mitä on, niin on tosi lyhyitä ;) Lahkeissakin on rullapäärme, joten ei edes kaksoisneulaa tarvinnut käyttää.

Kanttauksissa ja sortsien vyötäröllä käytetty vadelmanpunainen resori on Myllymuksuilta. Punainen väri raikastaa mielestäni kivasti tuota limenvihreää ja tekee asusta tyttömäisemmän :) Paidan sivusaumassa on pätkä Iinulta tilattua Farbenmixin nauhaa.

sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Hannah-tunika ja leggareita



Tällainen ihanuus syntyi eilen puutarhatöiden lomassa Iinulta tilatulla Hannah -kaavalla:) Kiva ja helppo kaava, ehkä hieman kapeampi saisi olla. Kaavaa muokkailin sen verran, että pituus on 98/104 cm mukaan ja leveys 86/92cm mukaan. Lisäksi helmassa pari senttiä lisäpituutta, jotta voi aluksi pitää myös lyhyehkönä mekkona ja myöhemmin sitten tunikana legginsien kanssa.

Mekko-osan kangas on maatilajerseytä ikasyrilta ja hihat valkoista singletrikoota Eurokankaasta. Täytyy myöntää, etten nyt kauheasti tätä kuosia fanita, mutta tyttö nappasi tämän heti ekaksi kangaspinosta kun oli niin ihana ;) Taitaa olla nuo eläimet, mitkä parivuotiasta kovasti viehättää ja onhan tässä pirtsakat väritkin. On jopa niin värikäs, että päädyin senkin vuoksi laittamaan valkoiset hihat rauhoittamaan hieman kokonaisuutta. Ja halusin tietysti säästää kangasta johonkin muuhunkin... Tähän vielä valkoiset caprilegginsit kaveriksi niin on täydellinen... ei tosin pihaleikkeihin...


 


Viime torstaina syntyi pikasurautuksena parit perusleggarit, kun tuo kesä pääsi tulemaan niin yllättäen ja tytöllä olikin melkein pelkkiä velourhousuja... Molempien leggarien kankaat on joustavaa trikoota Eurokankaan palalaarista. Kaavana on jälkeen Suuren käsityölehden 1/09 trikoohousut. Tällä kertaa saumanvaroilla ja hyvät tuli näin. Tykkään kovasti tästä kaavasta. Ottobren kaavoilla tehdyt legginsit tuppaa aina olemaan löysiä tytölle, vaikka lehden kuvissa näyttäisivät miltä...

keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Velourhuppari




Jossain tilapäisessä mielenhäiriössä tilasin joku aika sitten  Kestovaippakaupasta tällaista vaalean turkoosia velouria. Tai oikeastaan luulin sen kuitenkin olevan hieman tummempaa, vaikka lukihan siinä että vaalea... En oikein tykkää... on mun silmään jotenkin kauhean "vauvamainen" väri. Pitihän siitä silti jotain tehdä ja tällainen huppari siitä sitten syntyi. Kaippa tuota nyt ainakin hiekkiksella voi käyttää... Hupun vuorina on samaa tähtijerseytä mitä edellisen postauksen mekossa ja capreissakin. Täytyy sanoa, ettei tuosta kankaasta juuri hukkapaloja jäänyt ;)

Nalle -aplikaatioidea on törkeesti "varastettu" ruttu-nuttu blogista. Ihastuin tuohon hahmoon jo aikoja sitten. Harmi, että meni hyvä nalle "hukkaan" tähän huppariin... No, tyttö ainakin kovasti nallesta tykkää. Sillä on kuulemma villasukat jalassa, ettei jalat palele kuten eräässä lastenlaulussa sateella tapahtuu ;)


 


sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Tähtiä ja aaltoja

Ulkona ei mitenkään kesäiseltä näytä, ei edes äitienpäivän kunniaksi. Silti on jo kovasti mieli kesässä ja vaikka oikeasti tyttö tarvitsi huppareita tms. vahvempaa puseroa, niin kesäkampetta silti valmistuu. Eikös niitä lämpimiä päiviä kuitenkin luvattu jo ensi viikolle...

Tällainen setti valmistui Ikasyrin ihanista  tähti- ja aaltojerseystä. Näin tämän tähti- ja aaltoyhdistelmän joskus jonkun blogissa ja minusta se näytti niin kivalta, että päätin käyttää ideaa hyväkseni. Ja nätti tuosta mielestäni tulikin.









Jotta mekosta olisi tullut täydellinen, niin se olisi saanut olla hieman lyhyempi ja kapeampi, mutta kelpaa se noinkin. Voi sitten seuraavaan mahdolliseen versioon muokkailla kaavaa hieman. Mekko on tehty Suuri käsityölehti 1/09 mekon kaavalla, jätin siitä vain hiuslaskokset edestä pois. Legginsit on samasta lehdestä, mutta tein ne caprimittaisena. Tein leggarit ilman saumanvaroja, koska halusin piukan version niistä. Ja aika piukat niistä tulikin, olisi sittenkin saanut saumanvarat olla... Kyllä ne tytölle menee, mutta vähän pyllykurvit paistaa läpi ;) Toki saattaa sekin olla mahdollista, että olen tuota kaavaa jo aiemmin kavennellut.

Ja täytyyhän sitä aina jotain mokata. Mikäli ette jo huomanneet, niin pipon aallot on eri päin kuin mekossa... Pikku juttuhan tuo on, mutta hieman harmittaa silti.


 



lauantai 1. toukokuuta 2010

Pari sanaa Mjuka tygeristä

Ihan pakko avautua tännekin, vaikka kiukutus pikku hiljaa jo on laantumassakin.  Nämä kankaat on kimppatilauksella maaliskuun puolivälin jälkeen mjuka tygeristä tilattu ja torstaina ne vihdoin saapuivat perille. Tai olisivat ne tulleet jo edellisenä perjantaina, jos tilaaja olisi tiennyt olla paikalla. En kyllä oikein ymmärrä tätä schenkerin käyttöä; pystyykö todella kaikki järjestämään työnsä niin, että voivat olla klo 8-16 kotona toimitusta vastaanottamassa, varsinkin kun eivät edes tiedä toimituksen oleva tulossa??? No, onneksi meidän tilauksen tekijä pystyi työnsä järjestelemään seuraavaa yritystä varten...

Paketin sisällä olikin sitten yllätyksiä: joitain kankaita puuttui (niistä ilmoitus paketissa lapulla, ei mitään ennakkokyselyä vaihdetaanko toiseen), joitain kankaita oli tullut vähemmän kuin piti ja joistakin vain muuten oli reilusti senttejä pois. Tähän päälle vielä töykeä vastaus sähköposti-ilmoitukseen asiasta :( Ei kyllä käy kateeksi kimppatilauksen järjestäjää, mahtaako enää toista kertaa moiseen viitsiä ryhtyä...

Onneksi sentään omat kankaat saapuivat, mutta ei näihinkään ihan tyytyväinen voi olla... Vai mitä tuumaatte kankaiden leikkuusta?






Siilijerseytä tuli tasan tilattu 70 cm ja tähtivelouria tuli tilatun 80 cm sijasta 79-99 cm, joten kiitokset vain näistä lisäsenteistä, se olikin positiivinen yllätys. Mutta sitten peikkovelour... tilatun 80cm sijasta kangasta oli 73-88 cm. Mun mielestä nuo lisäsentit toisessa päässä ei kyllä ihan kompensoi toisesta päästä puuttuvien senttien kanssa. Onneksi otin näitä reilummin mitä todennäköisesti tarvin, eikä niitä ole vielä mihinkään tiettyyn suunniteltu. Pesun jälkeen en ole mitannut paljonko kankaat on alkuperäisestä kutistuneet.

Jotenkin en vain ymmärrä miten noin vinoon voi edes leikata...

Vaikka nuo kuinka ihania ja laadukkaita kankaita ovatkin, niin tyydyn kyllä jatkossa ihailemaan niitä vain kaukaa, mun kärsivällisyys kun ei uuteen tilaukseen riitä...